Page 1 Created with Sketch. Icon Menu Created with Sketch.
Trouwen tijdens Coronatijd

Trouwen tijdens
Corona

10 tips voor trouwen tijdens corona. Deze bruidsparen durfde het aan, kijk je mee?

Plaats
Medemblik
Locatie
Nederland

Trouwen tijdens Corona

Kijken jullie al lang uit naar jullie mooie dag maar staat Corona nog steeds in de weg? Twijfelen jullie over het wel of niet door laten gaan of zoeken jullie creatieve oplossingen om er toch een onvergetelijke dag van te maken? Lees dan de volgende 10 tips voor jullie bruiloft hier op deze blog.

Tip 01

Feliciteren is een heel belangrijk onderdeel tijdens jullie trouwdag, waar jullie hart zegt het liefst iedereen te knuffelen zegt jullie verstand dat dit nu niet mag. Als jullie vooraf op een apart kaartje naar alle gasten communiceren dat jullie liever geen handen geven en dat omhelzingen worden ingehaald zodra het weer mag, breng je hen ook niet in de verleiding of onzekerheid. Ik zie soms dat ouders het bijvoorbeeld wel even doen, maar dat de volgende in de rij zich dan toch ongemakkelijk voelt. Wat mij betreft kun je dit dus prima voorkomen op een leuke manier.

Feliciteren tijdens corona
Bruiloft tijdens Corona
Bruiloft tijdens corona

Tip 02

De ceremonie is het moment waar het allemaal om draait. Afhankelijk van de maatregelen bepaal je het aantal gasten dat aanwezig mag zijn. Buiten trouwen is momenteel de meest veilige keuze maar wel zeer weer afhankelijk. Maar hoe zorg je er nou voor dan het toch een intiem moment wordt terwijl iedereen op 1,5 meter afstand moet zitten. Mijn tip is om iedereen niet in rechte rijen te laten zitten maar plaats de stoeltjes rond om jullie heen met tussendoor voldoende bewegingsvrijheid. Plaats koppels en gezinnen bij elkaar. Door jullie gasten in een halve cirkel te plaatsen kan iedereen het ook nog eens heel goed zien.

Ceremonie tijdens corona
Bruiloft in coronatijd
Bruiloft in coronatijd
Bruiloft in coronatijd

Tip 03

In plaats van een statische fotoshoot kunnen we ook een rondje gaan rijden langs de mensen die er helaas vandaag niet bij kunnen zijn. Misschien kwetsbaren ouderen of iemand die helaas klachten heeft en veilig binnen achter het raam blijft. Voor deze bonus-oma was dit een echt hoogtepunt!

Trouwen tijdens coronatijd
Trouwen tijdens coronatijd

Tip 04

Customize mondkapjes voor jullie gasten, Pascal en Kim gingen de avond voor hun bruiloft volledig los met glitters, stiften en stickers. Er mag natuurlijk ook best gelachen worden op jullie dag:). Probeer van ieder klein “probleem” juist iets leuks te maken. Positive vibes!

Trouwen met een mondkapje
Trouwen met een mondkapje
Trouwen tijdens corona 2020

Humor tijdens Corona: Hoe oma dacht dat ze naar de bruiloft moest komen:

Bescherming van ouderen

Tip 05

Veiligheid staat natuurlijk bovenaan dus bescherm jezelf goed. Was je handen regelmatig, en loop met een plastic zak over je hoofd om jezelf maximaal te beschermen. Oké grapje, Dit is gewoon een handige tip als je jurk over je hoofd aan moet in plaats van dat je er in kan stappen, met een zijden sjaaltje (of in dit geval de plastic zak welke om de jurk zat) voorkom je dat je kapsel beschadigd wordt.

Veilig trouwen tijdens Corona

Tip 06

In deze prachtige kerk aan het Vrijthof van Maastricht hebben ze een handig systeem bedacht voor een soepele instroom van de gasten. Vooraf bepaalde dit bruidspaar waar iedereen mocht gaan zitten en maakte daar een tekening van. Vervolgens kreeg elke stoel een nummer. Een paar dagen voor de bruiloft kun je een kaartje sturen naar jullie gasten met de laatste up-to-date maatregelen en extra informatie. Op dit kaartje kun je ook een stoelnummer communiceren. Dit voorkomt dat alle gasten door elkaar heen gaan lopen op zoek naar een plekje om te zitten. Ook een goede tip voor een ceremonie buiten de kerk.

Trouwen in de kerk tijdens corona
Trouwen in de kerk tijdens corona
Trouwen in de kerk tijdens corona

Tip 07

Plan niet 1 maar 5 bruiloften. (Schrik niet!). Staat jullie bruiloft gepland in Coronatijd? Maak dan voor jullie zelf inzichtelijk wat de maatregelen voor consequenties hebben en bepaal wat jullie plan is. Schrijf diverse scenario’s uit en bepaal waar de grens ligt. Die grens kan bijvoorbeeld zijn wanneer er maar 30 mensen op jullie bruiloft mogen komen, of als er geen feest gehouden mag worden. Mogen er 80 mensen komen, laten jullie het dan wel doorgaan? Ik hoor ook bruidsparen die vast en zeker niet willen trouwen zolang de 1,5 meter regel van kracht is. Praat hier samen over. Houd er rekening mee dat wanneer je alles toch door wil zetten, het soms de dag voor de bruiloft allemaal anders kan worden. Stel je hier op in, en zorg dat je (voor zo ver dat kan) hier op voorbereid bent. Maar dus een plan B, C, D en misschien wel E.

Trouwen in het Bos

Tip 08

Tijd voor de borrel? Maar dan natuurlijk wel net even anders. Hoe kun je dit toch leuk en sfeervol maken? Maak verschillende zitjes ruim genoeg uit elkaar. Door knusse hoekjes te creëren zorg je dat iedereen voldoende afstand kan nemen. Hang lampjes op, kaarsjes, en zorg dat de bediening vaak genoeg langs komt met lekkere drankjes en hapjes. Zo blijft iedereen zo veel mogelijk op zijn plek zitten, en kunnen jullie als bruidspaar bij verschillende groepen aansluiten zodat je toch even iedereen hebt gezien. Deze dag werd bijgestaan door weddingplanner Done by Dien. Aanrader!

Trouwen bij het Twiske
Trouwen bij het Twiske
Trouwen bij het Twiske
Trouwen bij het Twiske

Tip 09

Ook als je zelf niet gaat trouwen maar helaas niet aanwezig kan zijn door corona op de bruiloft van iemand die dicht bij je staat, kun je toch wat leuks doen. We leven gelukkig in een super moderne wereld waarin via beeldschermen een hele hoop mogelijk is. Maak een kort filmpje met gelukwensen, spreek het bruidspaar persoonlijk toe. Dit warme gevoel zal het bruidspaar niet snel vergeten en ik weet zeker dat het indruk maakt.

Trouwen tijdens Corona

Tip 10

Mag er helaas niet gefeest worden op jullie bruiloft, maar hebben jullie wel een jaar lang geoefend op jullie spectaculaire openingsdans? Sluit jullie dag dan af met deze dans. Zorg dat er voldoende ruimte is, en dat de mensen stil staan of zitten om jullie heen. Om het extra romantisch te maken kun je hen allemaal vuurwerksterretjes geven. Ik weet zeker dat deze dans een fijn en warm einde zal zijn van jullie liefdevolle trouwdag. Hieronder zie je ook een voorbeeld van een bijzondere act met blacklight welke een van de gasten had georganiseerd als verrassing voor het bruidspaar. Hierbij konden ook alle gasten op hun stoel blijven zitten. Een knaller van een afsluiting!

Trouwen tijdens corona
Trouwen tijdens corona
Trouwen tijdens corona

Bonus tip!

In plaats van verrast te worden door bijzondere speeches is het extra leuk om juist zelf als bruidspaar zijnde op te staan en in deze bijzondere tijd jullie gasten toe te spreken. Vertel waarom het zo belangrijk is dat zij er vandaag voor jullie zijn, en als jullie met een kleine groep zijn kun je het extra persoonlijk maken door iedereen kort toe te spreken. Met een grap, een leuke herinnering of een speciaal bedankje. Eigenlijk vervangen deze woorden de knuffels van die dag en voelen jullie gasten zich extra speciaal. Zeg nou zelf, zonder hen geen bruiloft toch?

Trouwen tijdens Corona, het kan dus best een onvergetelijk feest worden! Gaan jullie binnenkort trouwen en ontvang je graag meer informatie? Neem dan eens contact op om te kijken of jullie trouwdatum nog beschikbaar is.

Trouwen tijdens corona
Bekijk portfolio Fill 1 Copy 4 Created with Sketch. Heb je een vraag? Fill 1 Copy 4 Created with Sketch.

Portfolio